ANA AYFA |
YAZARLAR |
SAGLIK |
SPOR |
İNSAN KAYNAKLARI |
ARSİV |
İLETSİM |
Foto Galeri |
Video
ARAŞTIRMA Yozgatlı şair ve yazarlar

YOZGAT'IN YETİŞTİRDİĞİ ÜNLÜ KÜLTÜR VE SANAT ADAMLARI
(Yozgatlı şair, Yazar ve Edebiyatçılar)

1. AGAH EFENDİ | Gazeteci Yazar / Edebiyatçı

Agah Efendi, 1832 Çapanzade Ömer Hulûsi Efendi'nin oğlu olarak Yozgat'ın Sorgun ilçesinde doğdu. İstanbul'da Mekteb-î Tıbbiye'de eğitim görmüştür. Tıp öğreniminden sonra çok iyi Fransızca bilmesi nedeni ile Bâb-ı Âli'de kâtip olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra İngilizce ve İtalyanca dillerini de öğrenmiştir. Dildeki bu başarıları nedeni ile Tercüme Odası tercümanları arasına alınmıştır. 1860 yılında Şinasi ile birlikte Tercüman-ı Ahvâl gazetesini çıkarmıştır.  1861 yılında Posta Nazırlığına getirilmiştir. 1862 yılında ise 1843 yılında Padişah Abdülmecit’in buyruğuyla posta taşıma amacı ile kurulmuş olan Fevaid-î Osmaniye vapurları idaresi direktörlüğü görevi de kendisine verilmiştir. 1862 yılı sonunda ise ilk Türk posta pullarını çıkarmıştır. Daha önceleri yapıldığı gibi mesafeye göre posta ücretlerinin hesaplanmasına son vererek 13 Ocak 1863 tarihinde Sirkeci, Beşiktaş, Üsküdar, ve Fatih postanelerinde satışı başlayan bu pullar ile posta gönderi ücretlerinin ödenmesi uygulamasını da başlatmıştır. Agâh Efendi bununla da kalmayarak halkın postanelere gelmeden mektup yollayabilmesi için ilk defa posta kutuları uygulamasını da başlatmıştır. 14 Şubat 1865 tarihinde ise ülke sınırları içinde her türlü posta taşınması haklarının devlete ait olduğunu açıklamış ve Mısır Postalarının başlatılmasını emretmiştir. Namık Kemal'in Genç Osmanlılar Cemiyetine katılmış ve 1866'da Paris'e kaçarak muhaliflere katılmıştır. Muhbir ve "Hürriyet" gazetelerinde çalışmıştır. Hasımları olan Âli ve Fuat paşalar ölünce 1871'de yurda dönüp mutasarrıflık ve Şurayı Devlet üyeliği yapmıştır. Ancak fikirlerinden dolayı 1877'de Bursa'ya ve Ankara'ya sürgün edilmiştir. Rodos ve Midilli mutasarrıflıklarından sonra 1887'de Atina elçisi iken vefat etmiş ve II. Mahmut Türbesi haziresine defnedilmiştir.

 

2. ABBAS SAYAR | Gazeteci Şair Yazar / Edebiyatçı

Nail Abbas Sayar, 1923 yılında Yozgat'ta doğdu. 1941'de Yozgat Lisesi'ni bitirdikten sonra 1945 yılında evlendi ve İstanbul'a yerleşti. İstanbul Üniversitesi'nde Türkoloji eğitimi alırken maddi imkansızlıklar sebebiyle eğitimini yarıda bırakarak memleketi Yozgat'a döndü ve bir süre çiftçilikle uğraştı. Daha sonra yeniden İstanbul'a giderek matbaa kurdu, 1953'te tekrar Yozgat'a dönerek İstanbul'daki matbaasında 15 günde bir çıkarttığı gazeteyi Yozgat'ta yayımlamaya devam etti ve böylece Yozgat'ın Bozlak adlı ilk yerel gazetesini çıkartmış oldu. Yazmaya şiir ile başladı ve 1950'de roman türüne geçti. İlk romanı "Yılkı Atı" kaleme alınışından çok sonra, 1970'de yayınlandı ve 1971 yılında TRT Roman Başarı Ödülü'nü aldı. Daha sonra, Hüseyin Karakaş ile Ünal Küpeli'nin yönetmenliğinde filme uyarlanmıştır. Aynı zamanda resim sanatıyla uğraşan Sayar, 1990'larda Ankara, Antalya, Ayvalık ve İzmir'de sergiler açtı. 12 Ağustos 1999 tarihinde İzmir'de hayatını kaybetti. Mezarı Yozgat'ta bulunan Çatak Mezarlığı'ndadır. Başlıca eserleri: Yozgat Var Yozgatlı Yok, Yılkı Atı, Yorganımı Sıkı Sar, Dik bayır, El Eli Yur Elde

 

3. AHMET HAKAN COŞKUN | Gazeteci Yazar

Ahmet Hakan Coşkun, 1967 yılında Yozgat'ta doğan Ahmet Hakan Coşkun, İmam Hatip Lisesini bitirdi. Lisedeyken kitaplara, özellikle edebiyata çok meraklıydı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde bir süre okudu. Üniversitedeyken hikâyeler yazdı. Bu hikâyelerden bir kaçı Yedi İklim Dergisi'nde yayınlandı. 1993-1994 yıllarında muhabir olarak TGRT'de çalıştı. 'Yankı' isimli bir haber programı yapan ekipteydi. Bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 1995-2003 arasında Kanal 7 Televizyonu Haber Müdürlüğü'nü ve ana haber spikerliğini üslendi. Kanal 7'de İskele Sancak programını yaptı ve bazı bölümlerini kitaplaştırdı. 2004 yılında Kanal 7 ile anlaşamayarak istifa etti. "Neden Milliyetçilik?" ve "Çeteler, Mafya ve Siyaset" isimli 2 kitap yazmıştır. İlk yazarlık serüvenine Yeni Şafak'ta başladı. Daha sonra Sabah Gazetesi’nde çalıştı ve şu anda Hürriyet'te yazıyor. Ahmet Hakan, 2005'ten bu yana, CNN Türk'te Tarafsız Bölge adlı tartışma programını sunuyor.

 

4. ALTAN ERKEKLİ | Tiyatro Sanatçısı

Altan Erkekli, 1955 yılında doğdu. Yozgat ili Şefaatli ilçesi Erkekli Köyü'ndendir ve soyadı buradan gelmektedir. Annesinin geçirdiği ağır bir ameliyat ve babasının subay olması sebebiyle ilkokuldan itibaren yatılı olarak okudu. Lise eğitimi için Diyarbakır'a gitti. Lisede yaptığı taklitler çok beğeniliyordu ve Amerikalı bir hocası "Büyük bir oyuncu olacaksın" demişti. 1975 yılında Ankara Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne girdi. Fakültede ilk başrol deneyiminin hemen ardından Rutkay Aziz'in teklifiyle Ankara Sanat Tiyatrosu'na katılarak profesyonel oyunculuğa başladı. TRT'de yayınlanan Susam Sokağı'nda Edi karakterini seslendirmiştir. Bir Demet Tiyatro'da çeşitli karakterleri canlandıran Altan Erkekli, "Hayatımın dönüm noktası" dediği Vizontele filmiyle tanınırlığını artırdı. Çok sayıda dizi, film ve tiyatro oyununda rol alan Altan Erkekli, 2007 yılından beri Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde oyunculuk ve seslendirme eğitimleri vermektedir.

 

5. ASAF KOÇAK | Karikatürist

Asaf Koçak, 1958 yılında Yozgat'ın Yerköy ilçesinde doğdu. Resim aşkı ilkokulda başlamıştı ve lisedeyken olgunlaştırdı. Kırşehir Çiçekdağı Lisesi'nden mezun oldu. Eğitiminin ardından Çiçekdağı'nın bir köyünde ilkokul resim öğretmenliğine başladı. Daha sonra sonra öğretmenlikten istifa ederek, Ankara'ya yerleşti. 14 yılı bulan karikatür çizme yaşantısı boyunca 6 kişisel sergi açtı ve karikatürleri çok sayıda gazete ve dergide yayınlandı. 2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Oteli'nde katledilen 37 kişiden biri olup 35 yaşındaydı.

 

6. ASIM YILDIRIM | Televizyon Yazar

Asım Yıldırım, 1969 Yozgat doğumlu olan Asım Yıldırım, ilk, ortaokul ve liseyi Ankara'da okudu. 1987'de Ankara Gazi Lisesi'nden mezun oldu ve aynı yıl Mersin Turizm Otelcilik Yüksek Okulu'na girdi. 1992 yılında Mersin Radyo Metropol'de yayıncılık hayatına başladı. 1993'te de Samanyolu Televizyonu'na geçerek medyadaki kariyerine devam etti. Aynı zamanda Burç FM’de de haber okuyup, program sundu. 1998'de Kanal D'nin radyoları olan Radyo Foreks ve Radyo D'de, Show Radyo ve Cine 5'te haber okudu. 2001 yılında STV'de yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığı "Merhaba Yenigün" programına başladı ve halen programına devam etmektedir. Aynı zamanda yazarda olan Yıldırım'ın, Bir Yudum Hikaye, Paylaşılmış Hikayeler, Sende Başkasına Anlat gibi kitapları bulunmaktadır.

 

7. EKMELETTİN İHSANOĞLU | Yazar

Ekmelettin İhsanoğlu, 1943 yılında Kahire'de doğan Ekmeleddin İhsanoğlu aslen Yozgatlıdır. Babası İhsan Efendidir. İhsan Efendi, eğitim için 1924'te Yozgat'tan gittiği Mısır'a yerleşmiş. Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır'da Hıdiviye Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ayn Şems Üniversitesi Fen Fakültesi'nde yükseköğrenim gördü. 1966'da Fen Fakültesi'nden mezun oldu ve El-Ezher Üniversitesi'nde akademik hayata başladı. Bilimtarihi çalışmalarının yanı sıra Hamid, Tevfik Fikret, Mehmet Akif, Yahya Kemal, Necip Fazıl, Nazım Hikmet gibi şairlerin eserlerini Arapça’ya çevirerek Türk kültürünü Araplar'a tanıtmaya çalıştı. 5 Haziran 2004'te İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreterliği'ne seçildi. 2014 Yılından itibaren Türkiye'ye dönerek Milliyetçi Hareket Partisinden Milletvekili seçildi.

 

8. GÜLTEN AKIN | Şair / Edebiyatçı

Gülten Akın, 1933 yılında Yozgat'ta doğdu. Ortaöğrenimini Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi 'nde tamamladı. Avukatlık ve öğretmenlik yaptı. 1972'de Ankara'ya yerleşerek Türk Dil Kurumu Derleme ve Tarama Kolu'nda dil uzmanı olarak çalıştı. İlk şiiri 1951'de yayımlandı. Başlarda şiirlerinin konusu doğa, aşk, ayrılık, özlem iken, daha sonraları ise toplumsal sorunlar ağır bastı. 1980 öncesinde halkın yaşadıkları, onun da hayatına ve şiirine yansıdı. Daha sonraki şiirlerinde toplumsal sorunlara yöneldi. Gezip gördüğü yerlerden aldığı esinle zenginleşen ve coşkulu bir insan sevgisiyle yoğrulan şiiri, toplumsal sorunları, yaşam-halk ilişkisini öne çıkardı. Şiirleri pek çok dile çevrildi ve kırktan fazla şiiri bestelendi. Örneğin Sezen Aksu'nun 1993 tarihli albümüne adını veren "Deli Kızın Türküsü", Edip Akbayram'ın Özgürlük ve Grup Yorum'un Sıyrılıp Gelen albümlerinde yer alan "Büyü" bestelenmiş şiirlerindendir. Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın ölümünün ardından 50 kişilik jüri tarafından "Yaşayan En Büyük Türk Şairi" seçildi.

 

9. İHSAN OKTAY ANAR | Yazar

İhsan Oktay Anar, 1960 yılında Yozgat'ta doğdu. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü, master ve doktora eğitimini Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde yaptı. Aynı okulda öğretim üyeliği yaptı. 2011 yılında emekli oldu. Yayımlanmış 7 kitabı vardır. İlk kitabı Puslu Kıtalar Atlası, 20'den fazla dile çevrilmiş ve Kültür Bakanlığı tarafından tanıtılmıştır. Ayrıca 2009 yılında Can Yayınları kurucusu yazar Erdal Öz'ün anısını yaşatmak amacıyla ailesi ve yayınevi tarafından verilen Erdal Öz Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü.

 

10. KAAN MÜJDECİ | Sinema Sanatçısı Yönetmen

Kaan Müjdeci, 1980 Yozgat Şefaatli’de doğdu, Türkiye'nin yetiştirdiği en genç yönetmen, yapımcı ve senarist.
Müjdeci, 2014 yapımı ilk sinema filmi Sivas ile Venedik Uluslararası Film Festivali Büyük Jüri Ödülü'nü kazandı. Ayrıca Film, Türkiye'nin Yabancı Dilde En İyi Film Akademi Ödülü aday adayıdır.

 

11. MEHMET BALLI | Artaştırmacı Yazar /Edebiyatçı

Mehmet Ballı, 1968 yılında Yozgat’ta doğdu ve ilköğrenimini Yozgat'ta, yükseköğrenimi İstanbul'da İşletme okudu. Tarihi Romancı olan Mehmet Ballı’ının ilk öyküsü 1993 yılında Türkiye Gazetesi'nde tefrika edildi. Sosyal hayata dair araştırmalar yapan Mehmet Ballı, 2000 yılından itibaren Skytur, yazarportal, habergoz başta olmak üzere İnternet Medyasında ve Yedi İklim Dergisi, Halk Edebiyatı Dergisi gibi birçok Süreli Yayınlarda makaleleri yayımlanmakta… ilk Türkçe elektronik kitap E- ETT Fıkraları (2008) yapan ve yayımlayan kişi Mehmet Ballı oldu. Kitapları; İETT FIKRALARI, ENGERE, METAMORFOZ, KIRKİKİNDİ YAĞMURLARI, RABARBA gibi eserler verdi.  BEM-BİR-SEN İETT memur Sendikası ve Yazarlık Akademisi Derneği kurucu üyesi olup, Türkiye Dergiler Birliği (TURDEB), Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ve Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) gibi birçok STK'da gönüllü olarak görev aldı. Birçok kitap ve dergilerde Editörlük, Sanat Yönetmenliği ile Grafik Tasarımcılığı da yapan Ballı, Profesyonel Web Tasarımcısıdır.

 

12. MEHMET FAZIL COŞKUN | Sinemacı Yönetmen

Mahmut Fazıl Coşkun, 1973 yılında Yozgat'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden 1995'te mezun olduktan sonra 2000 yılında Los Angeles'ta bulunan Kaliforniya Üniversitesi'nin UCLA Film, TV ve Dijital Medya bölümünü tamamladı. ABD’de üç kısa film çeken, bunlardan "Lighthouse (Deniz Feneri)" ile UCLA'da "Knightly Hours" ödülünü alan Coşkun, Türkiye'de bulunduğu dönem içinde üç belgesel filmi tamamladı. Bunlardan "Aliya"belgeseli ile 2002 Yazarlar Birliği ödülünü aldı. 2008'de Uzak İhtimal ile 16. Altın KozaFilm Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülü'nü aldı. 2013'te çektiği Yozgat Blues filmi en iyi film, en iyi senaryo, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu ödüllerini aldı.

 

13. OSMAN ALTUĞ | Akademisyen, Yazar

1946 yılında Yozgat'ın Aşağı Nohutlu Mahallesi'nde doğdu. İlkokul Yozgat'da Sakarya İlkokulu'nda okudu. Orta ve Liseyi İstanbul'da tamamladı. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. İhtisas Muhasebeleri kürsüsü'nde asistan oldu. 1972 yılnda doktor, 1978 yılında doçent oldu. 1988 yılında Marmara Üniversitesi'nde profesör oldu. Bir süre Adnan Kahveci'ye danışmanlık yaptı ve Polanya'da danışmanlık yaptı. 1996 yılında Refahyol hükümetinde başbakanın başdanışmanı oldu.Uzun yıllar lisanslı olarak futfolculuk yaptı. Sıkça çıktığı televizyon programlarında "Üçkağıt Ekonomisi' özdeyişi ile ünlendi. Türkiye'nin yetiştirdiği önemli iktisatçılarından biri olup; Kayıt Dışı Ekonomi, Maliyet Muhasebesi, Finansal Yöntem, Şirket Kuruluşları gibi birçok yayımlanmış kitabı bulunmaktadır.

14. SAYGI ÖZTÜRK | Gazeteci Yazar

Saygı Öztürk, 1955 yılında Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde doğdu ve gazeteciliğe lise öğrenimi sırasında yerel "Yerköy Gazetesi"nde basladı. Aynı dönemde Hürriyet Haber Ajansı muhabirliğini de yaptı. Yerel haberlerindeki başarıları nedeniyle dikkat çekti ve 1978 yılında Hürriyet Gazetesi Ankara Bürosu'nda çalışmaya başladı. 1994 yılına kadar Hürriyet Gazetesi'nde çalıştı. 1994-1999 yılları arasında Sabah Gazetesinde görev yaptı. Sonrasında Star ve Gözcü gazetelerinde de çalışan Öztürk, halen Sözcü Gazetesi Ankara Temsilciliği ve aynı gazetede köşe yazarlığı yapmaktadır. Vazi, Kod Adı Mürted, Kirpto Üçgeni, Son Babalar gibi yayımlanmış çok sayıda kitabı vardır.

 

15. ŞÜKRÜ ERBAŞ | Şair Yazar / Edebiyatçı

Şükrü Erbaş, 1953'te Yozgat'ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Yozgat'ta tamamladı. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler Bölümü'nden 1978 yılında mezun oldu. TMO'da memurluk ve yöneticilik yaptı, bu kurumdan emekli oldu. İlk şiirini 1978 yılında yayınladı. Şiir, edebiyat ve yaşam üzerine denemeler yazdı. Bütün Şiirler, Bağbozumu Şarkıları, pervane gibi şiir kitapları ve çok sayıda ödül aldı.

 

16. TAHA AKYOL | Gazeteci Yazar

Taha Akyol, 1946 yılında Yozgat'ta doğdu. İlk ortave lise öğrenimini Yozgat'ta tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Bir süre Yozgat'ta serbest avukat olarak çalıştıktan sonra Ankara’ya taşınarak Hergün Gazetesi'nde köşe yazarlığına başladı. Daha sonra haftalık siyasi haber dergisi Yankı'da yönetici ve araştırmacı olarak çalıştı. 1987 yılında Tercüman Gazetesi'nin Genel Yayın Müdürü oldu. Aynı gazetede köşe yazarlığı yaptı. Bir dönem CNN Türk Genel Müdürlüğü yaptı. CNN Türk'te yayınlanan "Eğrisi Doğrusu" isimli programı yapımcısı-sunucusudur ve Hürriyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca Hürriyet Daily Newsgazetesinde köşe yazarlığı yapan Mustafa Akyol'un babasıdır. Türklerin Hukuk Serüveni, 101 Kitap, Hayat Yolunda, Bilim ve Yanılgı gibi yayınlanmış çok sayıda kitabı bulunmaktadır.

 

17. UĞUR CANBOLAT | Psikolog Yazar

Uğur Canbolat, 1964 yılında Yozgat ili Sarıkaya kazasının Kafkas kökenli Karaelli köyünde doğdu. 12 yaşından beri İstanbul’da yaşıyor. Psikoloji üzerine söyleşiler yapıyor; Zafer Dergisi, Tefekkür Dergisi, Türkiye Diyanet Dergisi, Psikohayat Dergisi, Sur Dergisi ve Akit gazetelerinde yayınlandı. Psikoloji söyleşilerini www.hurriyet.com.tr, www.haber7.com gibi mecralarda yayınladı. Sky Türk TV’de ekranların en uzun “Ruh Sağlığı” programı olan PSİKOYORUM’un koordinatörlüğünü yürüttü. Halen Ülke TV'de de program sunan Uğur canbolat bir çok dergide de yazıları yayımlanmakta. Psikoloji konuşmaları, Hikayeler Hep Yarım gibi kitapları bulunmaktadır.

 

18. YAVUZ ÖZKAN | Senaryo Yazarı / Edebiyatçı

Yavuz Özkan, 1942'de Yozgat'ta doğdu. 1965-66 yıllarında dergi ve gazeteler yayınladı. Daha sonra tiyatro oyunları yazdı ve yönetti. Kocaeli Tiyatrosu'nu kurdu. 1970'lerde kısa filmler çekti ve film senaryoları yazdı. 1978'de ilk konulu uzun metraj filmi Maden'i çekti. Film sansasyonel bir etki yarattı ve hem Türkiye'de hem yurt dışında birçok ödül kazandı. 1979'da Demir Yol'u yönetti. 1980'de Paris'e gitti ve 7 yıl süreyle oyuncu, yönetmen ve yazar olarak çalıştı. Fransız televizyonu FR3 için 2 televizyon filmi yönetti. 1987 yılında Türkiye'ye döndü. Düzenli olarak her yıl bir film çekti . ANTRAKT AYLIK SİNEMA DERGİSİ gibi dergi ve gazete çıkardı...

 

19. YUSUF DURSUN | Şair Yazar / Edebiyatçı

Yusuf Dursun, 1949 yılında Yozgat Musabeyli'de doğdu. 1968’de Yozgat Öğretmen Okulu'nu, 1971’de Erzurum Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü'nü, 1991’de Anadolu Üniversitesi Lisans Tamamlama Programı'nı bitirdi. 1996’da Elazığ Mehmet Akif Ersoy Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğinden emekli oldu.
Şiir dalında birçok ödülü bulunan yazarın başta “Yetim Kız” olmak üzere bazı şiirleri bestelenmiştir. 2009 Eskader Çocuk Edebiyatı Ödülü sahibi Yusuf Dursun’un şiir, hikâye ve masalları 1984 yılından itibaren çeşitli edebiyat ve kültür-sanat dergilerinde yayınlanmaktadır. Zaman Perdesinde Değirmen Taşı, Ninnilerde Büyümek, Gönülde Gül Telaşı, Yıldız Gözlü Melek Yüzlü Şiirler, Gönül Coğrafyası, Kuş Topu, Minik Serçe, Sultandım Fatih Oldum, Anadolu Fatihi Sultan Alp Arslan, Benim Canım Anadolu’m gibi kırktan fazla kitabı bulunmaktadır.

20. AHMET SARGIN| Şair Yazar / Edebiyatçı

Yozgat Merkez Kırım köyünde doğan Ahmet Sargı, İlkokulu kendi köyünde, ortaokul ve liseyi Yozgat'ta okudu. 1978'de Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü'nden mezun oldu. MEB'de uzun yıllar Türkçe öğretmeni olarak ilk görev yaptıktan sonra 1989'da görevinden istifa ederek Yozgat Yerköy MTSK müdürü oldu. Bu görevde bulunduğu sırada Yozgat Bayrak TV'de program yapımcılığı ve İleri gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Ahmet Sargın, ilk yazı çalışmalarına öğretmen vekilliği yaptığı Haydanbeyli'de başladı. Ahmet Sargın’ın yazı ve şiirleri Konya Postası, Bizim Anadolu Gazetesi, Yerköy'ün Sesi Gazetesi, Gelişen Yerköy Dergisi, Yerköy 2000 Dergisi, Yozgat Gazetesi, Yozgat İleri Gazetesi, Kürsü Dergisi, Olay Gazetesi, Adana Ozan Dergisi, Salihli Sevgi Yolu Dergisi, Bozok Dergisi, Çınar Dergisi ve Sorgun Sıla Dergisi’nde yayımlandı. Birçok antolojide de şiirleri yer aldı. Şair, evli ve üç çocuk babasıdır. Halen Yozgat'ta ikamet etmekte; Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliğinin Başkanlığını yapmaktadır. Sorgun Ozanlar Derneği ve Yerköy Halk Âşıklar Derneğinin Kurucuları arasında yer almış olup, bu derneklerin Yönetim kurulu ve İLESAM üyesidir.