ANASAYFA
ETKİNLİK İSMEK Rasimpaşa "Yazarlık Atölyesi" Kursiyeriyle Usta-Yazar Buluşması / 2016


İSMEK Rasimpaşa “Yazarlık Atölyesi” Kursiyerlerinin Usta-Çırak Buluşması

Akşamcı kursiyerlere:
Yaşam boyu eğitim anlayışı ile İstanbullulara modern, kaliteli ve nitelikli eğitim imkânları sunan İSMEK, açtığı Yazarlık Atölyesi büyük ilgi görüyor.
Bu kurslarda, bir yandan edebiyatın türleri ve yazı yazma teknikleri teorik olarak öğretilirken diğer yandan da pratik uygulama olarak kurslara usta yazarlar davet ediliyor. Kursiyerlerle yazar buluşması öğrencilerin öğrendiklerini ve merak ettiklerini karşılarındaki yazara sorma imkânı buluyorlar.
İşte bu davetlerden biri de 21 Şubat 2016 Pazar günü Akşamcı kursiyerlere, İSMEK Kadıköy /Rasimpaşa “Yazarlık Atölyesi”nin konuğu Tarihi Romancı Mehmet Ballı’ydı. Yazarlık Atölyesi usta öğretici Şenol Tombaş’ın sunumuyla başlayan söyleşiye öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Tarihi roman üzerine çalışmalar yapan, Engere ve Metamorfoz gibi tarihi romanları bulunan yazar, kursiyerlere tarihi roman yazmanın inceliklerini anlatarak kendi deneyimlerini paylaştı.
Yazar Mehmet Ballı yaptığı söyleşide, “Tarihi roman asri zamanların hafızasıdır. Tarihçilerin çektiği fotoğrafı biz tarihi romancılar edebiyatın tezgâhında dokuyarak kendi duygu ve düşüncelerimizle yeniden resmediyoruz. Roman yazmak zor ama tarihi roman yazmak çok daha zordur. Tarihi roman yazarken: olayın kurgu, örgü, tasvir… gibi olmazsa olmaz öğelerin yanında; zaman, mekân ve dönemin lehçesine daha çok dikkat edilmesi gerekir” dedi.
Öğrencilerin sık sık not aldığı ve karşılıklı soru-cevaplarla devam eden söyleşi, yazarın kitaplarını imzalaması ve topluca hatıra fotoğrafıyla sone erdi.