ANASAYFA
ETKİNLİK İETT Personeline Kadın ve Aile İçi İletişim Programı / 2016


İETT Personeline Kadın ve Aile İçi İletişim Programı

İETT Genel Müdürlüğü'nün 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel etkinlik düzenledi.
Saat: 14:30’da söyleşi programına geçildi. Türkiye Yazarlar Birliği yazarlarından Mehmet Ballı’nın programı yönetiminde başladı.
Mehmet Ballı açılış konuşmasında; 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün anlamına değinerek:
Bizler, çınar ağaçları kadar köklü bir milletiz. Bu gücümüzü aldığımız değerlerin başında aile saadeti gelmektedir. Kız çocuklarını diri diri toprağa gömen cahiliye dönemi anlayışından, cenneti annelerin ayağının altına sererek kadını yücelten bir medeniyetin mensuplarıyız.
Ne yazık ki, günümüzde başta aile içi anlaşmazlıkların artması, şiddet ve eşler arasında ayrılıkların çoğaldığını gözlemliyoruz. Bu günkü söyleşimizin ana konusu da bu; “Kadın ve aile işi iletişim,” diyerek kürsüye F. Gülşen Kocak’ı takdim etti.  F. Gülşen Kocak konuşmasında özetle:
Gerek kadının gerek erkeğin birebirinden üstün tarafları vardır.  Kadın ve erkek aile çatısı altında birleştiğinde, her iki tarafında üstün meziyetleri birleşir. Böylelikle ailenin ihtiyaçlarının yanında saadeti de temin etmiş güçlü bir aile ortaya çıkmış olur.”

Yaklaşık bir buçuk saatlik süren söyleşi programına yoğun ilgi gösteren kadınlara “Eşimi Anlama İstiyorum” adlı kitap hediye edildi.  Mehmet Ballı’nın,  “böyle anlamlı günde nitelikli bir program düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” konuşması ile program sona erdi